Behandeling met coils


De Coils

Een van de bronchoscopische long volume reductie technieken is de behandeling met coils. De Long Volume Reductie Coil is een elastische draad gemaakt van geheugenmetaal (nitinol). De coil wordt gemaakt door de firma BTG/PneumRx, Inc. in Californië, U.S.A. De Coil wordt wereldwijd alleen nog in onderzoeksverband gebruikt en is niet op een andere manier te verkrijgen of te koop.

Doel van de behandeling

De gedachte achter de behandeling is om te proberen de ‘ziekste’ gedeelten van de long kleiner te maken met behulp van de coil waardoor de resterende, gezondere delen van de long meer ruimte krijgen om te kunnen uitzetten en doeltreffender te werken.

 

De behandeling 

De coils worden tijdens 2 behandelingen via een bronchoscoop in de longen geplaatst. De bronchoscopie zal plaatsvinden onder narcose. Een bronchoscoop is een dun slangetje met daarin een kleine camera die in de luchtwegen gebracht kan worden. Er vindt geen operatie plaats.

Per behandeling zal er 1 long worden behandeld (links of rechts). Per behandeling worden er ongeveer 10 tot 12 coils in de long geplaatst. Het aantal geplaatste coils wordt bepaald door de bouw (anatomie) van de luchtwegen en heeft geen relatie met het uiteindelijke effect. Tussen de 2 behandelingen zal ongeveer 6-10 weken zitten. 


Informatiefolder

Meer informatie over de behandeling met coils kunt u vinden in de informatiefolder


Hoe komt u hiervoor in aanmerking?

Mocht u geïnteresseerd zijn in de behandeling overleg dit dan met uw eigen longarts. U eigen longarts kan u eventueel doorverwijzen naar ons. Deze behandeling is nog geen reguliere zorg en vindt alleen in onderzoeksverband plaats. Hoe u verwezen kunt worden en wat vervolgens de procedure is kunt u hier lezen.